Uitnodiging: Maak jouw stad gezond en leefbaar!

Op donderdag 15 maart is Volq uitgebreid vertegenwoordigd tijdens het GOED event van de Gemeente Leiden. Een bijeenkomst waar ruim 150 mensen zich buigen over hoe we onze steden gezonder en leefbaarder kunnen maken. Een dag vol met presentaties, workshops, praktijk cases en ruim gelegenheid om te netwerken.

Tijdens het event geven Wout van Der Heijden en Elske Fukken van Volq samen met Irene Quakkelaar van IQ Gebiedsontwikkeling eerst een kennisworkshop “Participatie bij klimaatadaptief inrichten van de buitenruime” op basis van onze ervaringen in de Agniesebuurt. In de Agniesebuurt in Rotterdam wordt het riool vervangen. Een mooie kans voor de gemeente om de wijk klimaat adaptief in te richten. De aanpak en maatregelen kregen echter te maken met veel weerstand uit de omgeving. Met deze workshop tijdens het GOED event vergoten we kennis over participatie en de toepassing ervan en inspireren we andere professionals voor klimaatadaptatief inrichten van de buitenruimte, op basis van de lessen die zijn geleerd in de Agniesebuurt.

In de middag begeleiden we de praktijkcase en workshop “De duurzaamste kilometer van Nederland”. Hier worden directbetrokkenen zoals ondernemers, bewoners en belanghebbende gestimuleerd mee te denken over en mee te doen met de ‘Duurzaamste km van NL’: de kilometer die loopt vanaf Stationsplein 107 via de Schipholweg tot aan de Willem de Zwijgerlaan. De ‘Duurzaamste km van NL’ is een initiatief om te onderzoeken wat er aan duurzame maatregelen wordt genomen in het Stationsgebied/Schipholweg en wat de potentie is bij de herontwikkeling van de komende jaren. Om hierin met elkaar te gaan samenwerken en te leren van elkaar, stelt gemeente Leiden voor een Green Deal te sluiten met belanghebbenden. Op het GOED event leggen we in deze workshop de basis voor een Green Deal ‘Duurzaamste km van NL’.

Wil je deze dag zelf bijwonen of één van onze workshops volgen? Dat kan! Ga naar https://www.gagoed.nl/goed-event/ en meld je gratis aan.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Laat hier uw reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer verhalen

Doorrekening Ontwerp Klimaatakkoord

Op 13 maart 2019 publiceerde het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) de ‘Effecten ontwerp klimaatakkoord’. Tegelijkertijd publiceerde het Centraal Planbureau (CPB) ‘Doorrekening  ontwerp-Klimaatakkoord’. In deze…
All articles loaded
No more articles to load