Gemeente Capelle aan den IJssel

Ben van Waarde

Over ouder worden denken we liever nog niet na. Toch is het belangrijk om vooruit te denken, als je de regie over het leven wilt behouden. Binnen de gemeente Capelle aan den IJssel bestaan er veel initiatieven die Capellenaren daarbij kunnen helpen, speciaal voor 55+ers. Een klein probleempje: uit onderzoek bleek dat Capellenaren van het bestaan van die initiatieven niet genoeg afweten of… de weg naar de initiatieven niet goed weten te vinden. Hoe dan ook er is werk aan de winkel! De vraag aan Volq: “Bedenk een bewustwordingscampagne die het onderwerp ouder worden samen met de vele initiatieven bij Capellenaren onder de aandacht te brengt.”

Onze Aanpak

Ben van Waarde is tot leven geroepen! Een fictief maar herkenbaar karakter dat aan de hand van ludieke cartoons de boodschap lokaal via diverse kanalen, social media en professionele partners communiceert. Ben is in zijn huidige vorm tot stand gekomen aan de hand van diverse partnersessies met Capelse maatschappelijke organisaties en steelt nu op zijn persoonlijke Facebookpagina de show. Hier verwijst hij vanuit zijn eigen naam, als een soort vriendelijke buurman, door naar alle initiatieven in de stad. Capellenaren kunnen Ben ook ontmoeten. De wethouder loopt regelmatig met hem op de lokale markt of gaat met Ben op bezoek bij verenigingen.

Het resultaat

Met trots heeft de lancering van de creatieve campagne voor Ben van Waarde plaatsgevonden. De allereerste cartoons zijn ontwikkeld en met Capelle gedeeld. Meer cartoons en een doorontwikkeling van de campagne liggen inmiddels op de tekentafel. Er zijn ruim 20 Capelse initiatieven aan Ben van Waarde verbonden. Zij maken gebruik van de handige online toolkit en downloaden daar de cartoons van Ben voor hun eigen communicatiemiddelen. Op Facebook wordt Ben door steeds meer Capellenaren geliked en zetten we de campagne voort.

Betrokken Volq'ers

Scroll to Top