Nieuwe stad, nieuw feestje

“Goh, waarom zit er een gat in je planning?” vroeg ik mijn civiele projectleider. “Vanwege 3 oktober”, was zijn antwoord. Mijn vragende ogen bewezen dat ik nog onvoldoende ingeburgerd was in Leiden.
Voor de mensen die Leiden ook niet goed kennen, we hebben het hier over de 3 oktober feesten, ofwel Leids Ontzet. En ja, daar houden alle bouwprojecten rekening mee. 3 oktober is heel groot in Leiden. De stad bruist van de activiteiten, dus ze moet er netjes uitzien. Geen opgebroken wegen, geen klussende aannemers en geen losse bouwhekken. We stoppen dus een weekje met onze rioolwerkzaamheden rondom 3 oktober!
Krakers
De eerste mooie mijlpaal sinds ik in Leiden begonnen ben, is inmiddels ook bereikt; de krakers van ons slooppand aan het Schuttersveld 1-3 hebben vrijwillig het pand verlaten. Volgens afspraak en netjes op tijd, heel fijn. Gelukkig is Leids Ontzet hier dus niet nodig!
En verder?
Na een maand is werken in Leiden nog steeds een feestje. We werken hard aan gebiedsmarketing, het bestemmingsplan, bouwrijp maken, etc. In mijn volgende blog meer!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Laat hier uw reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer verhalen

Druk op de ketel

In een Community of practice onder leiding van kennis- en netwerkorganisatie Platform31 hebben diverse partijen nagedacht over democratische besluitvorming bij het maken van aardgasvrije wijken.…
All articles loaded
No more articles to load
Scroll to Top