Iedere stad een pretpark!

Er komen mooie tijden aan voor stadsmakers in overheidsdienst want de omgevingswet komt eraan. De omgevingswet biedt maximale vrijheid en moet een cultuurverandering op gang brengen. En nog mooier, de omgevingsvisie is straks een vormvrij instrument. Geen stapels papier dus, maar elke vorm die past om de juiste boodschap over te brengen aan burgers en buitenlui. Hoe vet is dat?

Waarom dan wachten?

Niet dus. Ook nu al kan er al veel meer dan gebruikelijk bij veel gemeenten.
Samen met de gemeente Capelle aan den IJssel heeft Volq de eerste beleefbare visie van Nederland ontwikkeld: Een visie op het centrum van de stad die in het betreffende gebied ook wordt vastgesteld en beleefd kan worden door middel van een route langs de ontwikkellocaties. Veel leuker toch dan alleen in de gemeenteraad? En logischer ook, want de visie komt daar vandaan. Wij hebben alleen de puzzelstukjes gezocht en aan elkaar gelegd.

Appeltje eitje?

Ja en nee… Het kostte wat moeite om iedereen direct aan boord te krijgen. We hebben alle mogelijke bezwaren gehoord, maar uiteindelijk ook alles samen opgelost; we moeten echt wat meer achtergronden kunnen geven, dit kan toch geen beleidsstuk zijn, dit kan juridisch niet, we hebben wel eens eerder zoiets geprobeerd en het is toen niet gelukt, dit accepteert de gemeenteraad nooit… Toch wel dus! Unaniem vastgesteld en de ambtelijke betrokkenheid is zeer groot.
Het advies: ga er samen mee aan de slag, distilleer de argumenten uit de gewoontes en verzin samen een betere oplossing. Die is er namelijk altijd.

Maak het mee!

24 september wordt de route in Capelle geopend. Een route van 5 km door het gebied vol met attracties. Kleine verborgen attracties en grotere die indruk maken. Net als in een pretpark dus. Van sportactiviteiten en muziek in het park tot live streetart, speciale horeca-aanbiedingen, een huizenroute langs ontwikkellocaties en watersporten op de IJssel! Als de je de route hebt verkend, heb je de toekomst van het gebied beleefd en ben je geprikkeld om er zelf een bijdrage aan te leveren.
Maak het mee de 24e september in Capelle of kom naar onze ideeënfabriek XL op 20 oktober en beleef de toekomst van stadsmaken!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Laat hier uw reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer verhalen

Duurzaam naar je werk!

De manier waarop je van je woonadres naar je werkadres reist, wordt bepaald door vele factoren: de afstand, het weer, de beschikbaarheid van openbaar vervoer,…

Waar is de regenton gebleven?

De intensiteit van regenbuien neemt toe, zomerse hittegolven zijn eerder regel dan uitzondering geworden. Dat het klimaat verandert, ervaart iedereen wel. Er is vooral discussie…

Draagvlak kopen, is dat verstandig?

Een woningcorporatie die zonder huurverhoging een complex woningen verduurzaamt, teert in op reserves. Dat kan financieel technisch verantwoord zijn, maar is het verstandig? Argumenten om…
All articles loaded
No more articles to load
Scroll to Top