Ideeënfabriek: 'De Nationale Participatiemeter'

Steeds meer gemeenten geven structureel ruimte aan de ideeën van bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties bij (omgevings)visies, opgaven en ontwikkelingen in de stad of in het dorp. Participatie en ruimte bieden voor initiatieven vraagt veel van de ambtelijke organisatie. Hoe kijken ambtenaren aan tegen hun nieuwe rol? Welke competenties willen zij graag ontwikkelen om goed aan de slag te kunnen? En wat hebben zij nodig van de organisatie?
 
Om deze en andere belangrijke vragen te kunnen beantwoorden, ontwikkelen wij op dit moment ‘de Nationale Participatiemeter’. Dit onderzoeksinstrument geeft gemeenten een duidelijk beeld van o.a. de houding, de vaardigheden en de ontwikkelbehoefte van medewerkers als het gaat om participatie en van de opgave(n) voor de organisatie. Voor we de Nationale Participatiemeter lanceren, willen we een laatste keer met enkele kritische professionals sparren over o.a. de definitieve vragenlijst, de resultaten die het instrument oplevert en de wijze waarop die moeten worden gepresenteerd om er daadwerkelijk als gemeente mee aan de slag te kunnen.
 
De Ideeënfabriek over ‘de Nationale Participatiemeter’ vindt plaats op woensdag 13 juni a.s. van 9.00 uur tot 11.00 uur bij Volq (Zomerhofstraat 84, Rotterdam). Deelname is gratis. Doe jij mee? Dan ontvang je vooraf een testvragenlijst om in te vullen. Tijdens de Ideeënfabriek scherpen we de opzet van de Nationale Participatiemeter samen met jou en enkele andere professionals verder aan. Je gaat vervolgens naar huis met nieuwe inspiratie en als dank met een scherp aanbod om de Nationale Participatiemeter na de lancering in jouw organisatie te introduceren.
 
Ben jij nieuwsgierig geworden naar de Nationale Participatiemeter? En wil je als één van de eersten meedenken over de opzet? Laat me dan weten dat je er op 13 juni a.s. bij bent. Lijkt me erg leuk! Kun jij niet? Dan is een kritische collega in jouw plaats uiteraard ook welkom.
 
Aanmelden kan door een email met je contactgegevens te sturen naar onnodevries@volq.nl. Wij sturen je een bevestiging als er nog plek is. Het aantal plaatsen is namelijk beperkt, dus reageer snel, want volq=vol!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Laat hier uw reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer verhalen

Doorrekening Ontwerp Klimaatakkoord

Op 13 maart 2019 publiceerde het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) de ‘Effecten ontwerp klimaatakkoord’. Tegelijkertijd publiceerde het Centraal Planbureau (CPB) ‘Doorrekening  ontwerp-Klimaatakkoord’. In deze…
All articles loaded
No more articles to load