IDEEËNFABRIEK: DE ONTWIKKELVERSNELLER

De verstedelijkingsopgave is na een periode van kalmte tot ongekende hoogte gestegen. Rijk, provincies en regio’s maken afspraken over de bouw van tienduizenden woningen. Natuurlijk in combinatie met duurzaamheidsmaatregelen om de ambitieuze klimaatdoelstellingen van Parijs te verwezenlijken, innovatieve mobiliteitsprogramma’s om de stad bereikbaar te houden en met groen, water en ontspanning voor de leefbaarheid. En dat allemaal op korte termijn!

Nu zijn gemeentes en ontwikkelaars aan zet om de grootschalige plannen te verwezenlijken. Bewoners zijn bezorgd om de impact van de plannen en roeren zich. Hoe zorg je voor snelheid en weeg je tegelijkertijd alle belangen zorgvuldig af? Hoe kom je tot een slimme rolverdeling en kan het initiatief ook aan de markt worden overgelaten?

DENK MEE OVER DE ONTWIKKELVERSNELLER!

Zoekt u een aanpak om uw eigen ambities en die van andere partijen in de stad makkelijker tot ontwikkeling te laten komen? Een aanpak die huidige en toekomstige bewoners een stem geeft en die lokale belangen verbindt met de opgaven waar we voor staan? Volq heeft een aanpak ontwikkeld voor een succesvolle verstedelijking, gedestilleerd uit de ervaringen bij opdrachtgevers. Wij verrijken die graag met uw ideeën en ervaringen. Denk u met ons mee?

Tijdens de Ideeënfabriek gaan we met een groep geïnteresseerden en ervaringsdeskundigen in gesprek over ervaringen, actuele voorbeelden, rolverdeling en tools om de opgaven aan te pakken. En we bekijken hoe je gebruik kunt maken van partijen, verantwoordelijkheden, middelen en ideeën in een gebied om de verstedelijking te verrijken.

Mee doen?
Nieuwsgierig geworden en zin om met andere gemeenten in gesprek te gaan over slimme verstedelijking? Mee doen en aanmelden kan door een email te sturen naar gijsjejacobs@volq.nl. Deelname is gratis. Het aantal plaatsen is beperkt, dus reageer snel, want volq=vol! Kun je niet? Dan is een leuke collega in jouw plaats uiteraard ook welkom!

Praktische informatie
De Ideeënfabriek vindt plaats op woensdag 20 maart van 09:00 uur tot 11:30 uur bij Volq aan de Zomerhofstraat 84 in Rotterdam. Aan het eind van de ochtend ga je naar huis met nieuwe inspiratie én een concrete aanpak die we samen hebben gemaakt om verstedelijking op een evenwichtige manier aan te pakken.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Laat hier uw reactie achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer verhalen

Duurzaam naar je werk!

De manier waarop je van je woonadres naar je werkadres reist, wordt bepaald door vele factoren: de afstand, het weer, de beschikbaarheid van openbaar vervoer,…

Waar is de regenton gebleven?

De intensiteit van regenbuien neemt toe, zomerse hittegolven zijn eerder regel dan uitzondering geworden. Dat het klimaat verandert, ervaart iedereen wel. Er is vooral discussie…
Scroll to Top