Ik maak het verschil

‘Het Volq de stad laten maken’ is niet eenvoudig. Het vraagt specifieke kennis en vaardigheden. Hoe richt je het proces in? Hoe kom je goed met de juiste mensen in gesprek? In welke fase van het proces? Hoe krijg je de juiste informatie? En hoe smelt je alle ideeën samen in een ontwikkeling waar iedereen – van gemeenteraad tot bewoners – energie van krijgt?
Als je meer vragen hebt dan antwoorden, is de Volqsacademie iets voor jou! We gaan aan de slag op een manier die bij jou past. En die energie en plezier geeft. We zorgen voor nieuwe inzichten die je direct in je werk kan toepassen. Leren door te doen. Dat is wat ons betreft dé weg naar ontwikkeling.

AAN DE SLAG!

De Volqsacademie leert professionals het verschil maken. Bijvoorbeeld met coaches die jou op de werkplek helpen om de Omgevingswet toe te passen, participatieprocessen op te zetten, de straat op te gaan of uitnodigende teksten te schrijven voor online en offline uitingen. Of door jou op de werkplek te coachen bij een ingewikkelde opgaven. Op jouw manier en op het moment dat jij het nodig hebt. Voorbeelden
  • Samen met 1uur.nu bieden we o.a. de Omgevingswet-Coach. Onze aanpak geeft iedereen die te maken krijgt met de effecten van de Omgevingswet de juiste mindset. De omgevingswet is immers vooral een cultuurverandering!
  • Met topfotograaf Henkjan Kievit organiseerden we de workshop ‘Je gaat het zien!’. Op een verrassende manier wordt je je bewust van je eigen perspectief op de stad en krijg je begrip voor het perspectief van anderen.
  • Bij een project met een grote inhoudelijke, financiële en politieke druk in de gemeente Delft waren wij coach en sparringpartner van de aanstormende projectmanager. Mooiste resultaat was dat een projectmanager met een steuntje in de rug heeft kunnen excelleren in een topproject. En dat nu zelfstandig kan.

Betrokken Volq'ers

Er komen grote ontwikke­lingen en opgaven op ons af. Denk aan de exponen­tiële techno­logische ontwikke­lingen, toenemende polari­satie in de samenleving, vergrijzing en ontgroening, klimaat­verandering en verstede­lijking. Gemeenten, woning­corporaties en initiatief­nemers kunnen deze opgaven alleen oplossen met de energie, ambitie en ideeën van het volq. Interactie tussen mensen is de belang­rijkste bouwsteen voor een aantrekke­lijke stad.

Kom langs

Volq Concepten B.V.
Coolhaven 238A
3024 AP Rotterdam

info@volq.nl
+31 (0)103075846

Scroll to Top