Volq krijgt nieuwe CEO!

Maar wat betekent dat nu voor jou?

Opdrachtgever

Volq werkt er hard aan om jullie inspirerende, creatieve en effectieve producten te bieden die energie geven en leiden tot zichtbare acties. Wij geloven niet zo in documenten en rapporten, omdat deze de rare gewoonte hebben om onderin de la te belanden (tenzij ze er niet in passen natuurlijk…). Ik zal een belangrijke rol spelen bij het ontwikkelen van deze eindproducten waar de actie allemaal mee begint.

Collega stadmaker

Het Volq maakt de stad, dat weten wij al lang. Maar met mijn achtergrond als gebruikersgerichte ontwerper kunnen we daar nog een stap verder in gaan. Zo zal ik helpen bij het ontwikkelen van nieuwe online- & offline tools om de ideeën van bewoners inzichtelijk te maken en mensen samen te laten werken aan de stad. Verwacht binnenkort nieuwe tools die ook jij in kan zetten om samen met anderen de stad vorm te geven. Onthoud de naam: WijWillenDit.

Bewoner

Ondanks mijn nieuwe functie als CEO, ben ik altijd lekker gewoon gebleven. Ik heet niet zomaar @mikevandestraten. Verwacht van mij een dosis empathie voor de ‘gewone man’ en iemand die in de bureacratische wereld waar Volq zich vaak in begeeft altijd voor de belangen van zijn mensen op zal komen.

Waarom ben ik in dienst getreden bij Volq?

 

Impact

Doorgaans gaan alumni van mijn opleiding werken bij mediabedrijven of reclamebureaus. Hier lag meteen al niet mijn ambitie, omdat ik bij die partijen voor mijn gevoel niet genoeg positieve impact kan hebben op de wereld om mij heen. De focus tijdens mijn opleiding lag heel erg op het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke eindproducten. Ik gebruik deze skills nu niet alleen om geld te verdienen, maar ook om de wereld een beetje beter te maken. Tijdens mijn thesis heb ik onderzocht dat er meer energie ontstaat  als je verschillende perspectieven bij elkaar brengt. En die energie leidt direct tot meer impact. Daarom ben ik blij dat we onder stadmakers niet alleen meer architecten en stedenbouwkundigen verstaan, maar dat ik als (interactie) ontwerper ook de kans krijg.

Energie

De vraag is eerder, hoe ben ik bij Volq binnengekomen? Ik wilde het gewoon heel graag en zag zelf in dat ik van toegevoegde waarde kon zijn voor Volq. Des te meer verschillende perspectieven, des te meer energie er ontstaat. De échte CEO’s: Wout, Onno & Ruud zagen dit niet meteen in. In Ruud zijn woorden had ik een ‘kansloos’ profiel op het moment dat ik solliciteerde, omdat zij niet wisten wat ze met iemand met mijn achtergrond aan moesten. Uiteindelijk bleek ik in ieder geval genoeg energie te hebben om hen er van te overtuigen dat ik half niet zo kansloos was!

Proactief

Er zijn zo veel uitdagingen binnen de stedelijke ontwikkeling, dat het belangrijk is om de vraag te ontdekken voordat deze gesteld wordt. De volgende stap is om proactief het antwoord te vinden. Zo zag ik een tijdje terug een groeiende vraag naar professionals die concrete toepassingen kunnen bedenken voor Smart Cities. En dan toepassingen die de bewoners helpen, en niet alleen maar mooie presentaties over de belofte om er geld mee te verdienen. In de periode na mijn studie heb ik mij gestort op smart city projecten en heb ik een gerichte cursus gevolgd. Deze kennis en vaardigheden kan ik nu bij Volq goed gebruiken!

Ontwikkeling

Toen ik (héél lang geleden) een studie moest kiezen, twijfelde ik tussen Ruimtelijke Ordening & Planologie, de kunstacademie en de studie die ik uiteindelijk heb gekozen: Communication- & Multimediadesign. Uiteindelijk is het de laatste opleiding geworden omdat mijn wiskundecijfers niet toereikend waren voor de eerste keuze en ik bij de tweede keuze de kaders van business miste. Ik ben echter de interesse en liefde voor steden en haar mensen nooit verloren. Tijdens mijn studie was dat een flinke zoektocht, maar nu komt alles toch weer samen in mijn nieuwe baan bij Volq! Deze ontwikkeling heeft er voor gezorgd dat ik nu hier sta en binnen het vak kan blijven groeien.

Wil je ook werken voor Volq? Ga dan eens bij jezelf na of je aan de vier bovenstaande verwachtingen kan voldoen. Als dat het geval is, dan is een toffe baan bij Volq absoluut geen kansloze missie. Neem gerust contact met mij op, dan help ik je verder!

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *