Herontdekkers Rotterdam

Herontdekkers maken de stad!

Afgelopen vrijdag zijn wij in gesprek gegaan met een groep enthousiaste ‘Herontdekkers’ die in Rotterdam wonen of willen gaan wonen. Wat een leuke mensen: energiek, vol goede ideeën en klaar om te ontdekken hoe ze nog meer uit het leven kunnen halen.

Herontdekker versus emtpy nester?

Wie deze herontdekkers eigenlijk zijn? Zeker niet de empty nesters waar soms over gesproken wordt. Zo willen ze niet genoemd worden, dat is ons vrijdag maar al te duidelijk geworden. Soms hebben ze een partner en kinderen die het huis uit zijn, maar even zo vaak zijn ze happy single of hebben ze een ander soort relatie. 55+’ers? Ook niet. “Want waarom zou iemand die jonger is niet dezelfde wensen kunnen hebben?” Vanaf nu gebruiken we dus alleen nog het woord Herontdekkers. En roepen we andere gemeenten en organisaties graag op om dat ook te doen.

DSC_0033 zw

DSC_0021 zw

DSC_0004 zw

Zelfde vraag, verschillende wensen

Met kaarten, stiften, plaatjes en post-its in de aanslag, startte vrijdag de open discussie. En wat bleek? Dè herontdekker bestaat (gelukkig) niet. Iedereen heeft andere eisen en wensen voor de woonomgeving. De één wil graag middenin de stad leven, met alle dynamiek die hierbij komt kijken. De ander liever in het groen aan de rand van de stad, met alle gemakken van de stad dicht in de buurt. De één heeft graag een huis voor zichzelf, de ander bouwt het liefst met anderen aan een gezamenlijke toekomst. Allemaal hebben ze één wens gemeen, namelijk ruimte om hun plannen waar te maken. “Locatie binnen de stad?” Meerdere opties mogelijk. “Type woning?” Nieuwbouw of transformatie kan beide, veelal appartementen maar ook hofjes. En hoe die eruit komen te zien? Alles is nog mogelijk.

Oproep

Aan het einde van de sessie stelden de herontdekkers ons een typisch Rotterdamse vraag: “Hoe kunnen we zorgen dat we niet blijven lullen, maar nu gaan poetsen?” Echt aan de slag gaan, dat wordt het hoofdthema van ons advies aan onze opdrachtgever. Daarover later meer! In ieder geval is duidelijk dat deze doelgroep een welkome aanvulling op de stad is. Ze brengen kennis, creativiteit en lef. Oftewel: ze maken de stad!

Wil je meer weten over onze aanpak, het resultaat en wat we voor jouw gemeente of organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *