Durf jij gewoon te doen?

Twee weken geleden was ik op bezoek bij de Programmaraad ‘Aan de slag met de Omgevingswet’ in Den Haag. Samen met een aantal andere jonge ambitieuze professionals vanuit Jong Leefomgeving waren we uitgenodigd om onze ideeën voor de invoering van de Omgevingswet te pitchen. Spannend en leuk tegelijk. Want wat gaan ze er van vinden? En wat gaan ze er uiteindelijk mee doen?

Omgevingswet

Zoals de meesten inmiddels wel weten wordt in 2019 de Omgevingswet ingevoerd, toch weet nog lang niet iedereen wat de implicaties hiervan zijn op hun werk. 2019 is voor velen nog een ver-van-hun-bed-show, maar waarom zou je er niet nu al mee starten als je toch al weet dat het gaat komen? Meer integratie, betere samenwerking en initiatieven vanuit de stad. Klinkt Volqs? Dat hopen wij ook! Wij werken al volgens het gedachtegoed van de Omgevingswet. Op meerdere manieren: via beleefbare visievorming (daarover binnenkort meer!), maar ook door bij opdrachtgevers te werken met een ‘intake team’.

Intake team

Bij één van onze opdrachtgevers, de gemeente Capelle aan den IJssel, wordt met een multidisciplinair team vanuit de organisatie gewerkt aan het verbeteren van de stad. Ingekomen initiatieven van bijvoorbeeld Capelse ondernemers worden beoordeeld op hun wenselijkheid voor de stad. We denken niet in onmogelijkheden vanuit bestaand beleid, maar in het creëren van mogelijkheden op het moment dat een initiatief veel goeds kan brengen voor de buurt, wijk en/of regio. Leden van het team worden gevraagd niet meer (alleen) te praten over hun eigen beleidsterrein. Daar hebben we een verbod op ingesteld om de juiste mindset te creëren. De ambtenaren in het intake team werken hierdoor op een integrale manier zoals bedoeld in de Omgevingswet, zonder dat de Omgevingswet van bovenaf wordt opgedragen. In dezelfde omgeving met dezelfde collega’s wordt gewerkt aan het mogelijk maken van initiatieven. Niet door cursussen te volgen om nieuw beleid te schijven. Nee, door gewoon aan de slag te gaan met elkaar in een team met ambitie, daadkracht en vertrouwen. Dat is toch veel leuker dan regelmatig nee moeten zeggen vanuit 1 beleidsterrein. Zo raakt iedereen gewend met het werken in de geest van de Omgevingswet, zonder dat ze zich hier bewust voor hoeven in te zetten. Iedereen leert het door gewoon te gaan doen!

Kijkje in het verleden

Vind je dit logisch en wil jij ook zo werken? Dat is mooi! Wij hebben gemerkt dat dit lang niet voor iedereen geldt. Volgens het ministerie gaat het om een ‘cultuurverandering’ en dat is, door het gewoon te doen, binnen gemeentelijke organisaties goed zichtbaar. Zo ook in Capelle. In het begin werd nog wel eens gezegd: “Waarom moeten we alles mogelijk maken?”, en “Is dat nou nodig, zoveel mensen? Ik regel het zelf wel even.”
Inmiddels werpt de aanpak zijn eerste vruchten af. Een aantal ondernemers zijn op basis van concrete terugkoppeling hun plannen nu aan het uitwerken om vervolgens te realiseren. Wij zijn er blij mee! De stad wordt er beetje bij beetje iets mooier van. En het leuke is dat het team steeds beter op elkaar inspeelt en er lol in begint te krijgen. Wij zien de beoogde cultuurverandering In Capelle aan den IJssel in ieder geval ontstaan!

Doen!

Wat de programmaraad van het idee vond? Ze vonden het een perfecte manier om alvast te starten, en willen onze werkwijze bij gemeentes graag uitbreiden naar andere overheidsinstanties. Wat ze er nu direct mee gaan doen? Geen idee. Maar wij gaan in ieder geval verder. Wij gaan aan de slag, en vertellen jou en andere geïnteresseerden graag meer over onze werkwijze en de manieren waarop we cultuurverandering binnen organisaties voor elkaar krijgen. We hopen dat anderen de stap naar ‘DOEN’ durven te maken. Ga jij de uitdaging aan? Doe met ons mee!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *