Zelfrijdende auto

Aan de slag met Smart mobility

Zelfrijdende toekomst

Mijn dochter van twee zal geen rijbewijs meer halen. Niet meer nodig. De zelfrijdende auto komt er onvermijdelijk. En de impact is enorm. Dat was mijn boodschap tijdens onze werksessie met de Jonge Honden op 27 november. Volq was op bezoek in Utrecht bij de Jonge Honden om samen producten te ontwikkelen rondom het thema ‘smart mobility’. De presentatie die ik gaf, is hier te vinden. 

Radicaal delen

Smart mobility begint bij nieuwe vormen van openbaar vervoer, Uber, autodelen en andere bestaande voorbeelden. Deze voorbeelden zijn voor de meesten onder ons al gemeengoed. Ze zullen de wereld ook niet radicaal veranderen. Zelfrijdende auto’s zullen echter binnen de kortste keren de wegen domineren. En dat heeft wel een disruptief effect. De zelfrijdende auto maakt het radicaal delen van auto’s mogelijk; gebruik wordt (veel) goedkoper dan bezit. En dat is de aanleiding voor nogal wat veranderingen…

Impact

Zelfrijdende auto’s die verregaand worden gedeeld, hebben grote impact op de inrichting van de stad, het landschap en voor ons als gemeenschap. Er komen minder auto’s. We parkeren geen auto’s meer in de binnenstad, ze kunnen immers zelf op een goedkope plek gaan staan of de volgende klant bedienen. We kunnen ander gebruik verzinnen voor een deel van de 2,3 parkeerplekken per woning in onze uitbreidingswijken. En wat betekent de ontwikkeling voor ons grootschalige openbaar vervoer, de schadeverzekeraars, rijschoolhouders, etc.?

Smart mobility sessie

Gezamenlijke producten

Over deze en andere interessante vragen zijn wij gezamenlijk in gesprek gegaan via de methode van Value Proposition Design en Lean Startup, gefaciliteerd door de Jonge Honden. De eerste stappen voor productontwikkeling zijn gezet, het vervolg komt snel!  

 

Investeren?!

Volq investeert graag in een goede samenwerking. Wij danken Jonge Honden voor hun gastvrijheid en het professioneel faciliteren van de middag. We vonden het een inspirerende en gezellige middag bij jullie. Vind jij het ook leuk om eens met andere innovatieve clubs na te denken over de toekomst en wat je hierin als ondernemer kan betekenen? Als lid van Volq kan dat! Neem contact op met Wout en vraag naar de mogelijkheden.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *